27 februari 2008

Vad vår katt äter

Vi har ju en katt - Lusse - som äter lite allt möjligt.

* Ärtor
* Broccoli
* Gröna bönor
* Kokta morötter
* Kiwi
* Mango
* Gurka

26 februari 2008

DIF-MORA IK

Har precis kommit hem från Globen. Jag och Tony var och såg Djurgården-Mora. Matchen var såååååå spännande. Har aldrig varit så inne i en match tidigare.

Tyvärr blev det 3-4 till Djurgården..... Domarens fel!!!! Pucko!!

Caroline var barnvakt åt våra små. Allt hade gått bra, fast Frida hade feber.

Hoppas febern är borta imorgon så hon får vara frisk på sin födelsedag.

24 februari 2008

Syster på middag

Sara var över på middag och melodifestival.
Åt god mat och massa pop corn, godis, glass och blåbär, bullar, te och cola.
Mätt!!!!

Nya blommor.

Handlade lite nya blommor igår.
2 begonior
2 kryssantemum
2 primula

Tanken var att begoniorna skulle vara i vardagsrummet, men de krukorna som ska vara där var för små. Nu står kryssarna i vardagsrummet. Begonior och primula i köket.

Papprika

Igår morse fick jag ett sånt begär att åka till Papprika och scrappa lite. Maken tyckte också att det var en bra idé. När jag kom dit, var det bara jag och Maria där. Lugn och skönt. Kan ju bero på det fina vädret. Handlade lite papper, 2 stämplar och lite annat smått och gott. Scrappade 2 LO:s (bilder kommer senare).

19 februari 2008

Magsjuka

Inatt mådde Tove dåligt och det dröjde inte länge innan hon kräktes. Stackars henne. Sen gick hon ner och la sig framför TV:n för hon kunde inte somna. Efter ett tag kom hon upp igen och då gick hon och jag och la oss i hennes säng. Hon fick gå på toa några gånger och sen tittade hon på Pippi. Somnade gjorde vi båda två. Nu har lillasyster vaknat och vi två tittar på Nalle Puh.

18 februari 2008

Läsläxa

Varför ska det vara så svårt att få Tove att fatta att hon läser superbra? Man får höra mycket "kan inte", "orkar inte" och gärna lite "kan inte" igen. Vad ska man göra??? Hur pushar man sin 8-åring i detta?

Hemma och sjuk

Gick hem från jobbet vid 9,30 i förmiddags. Magen orolig och jag var spyfärdig. Inte mår jag bättre nu inte. Blir hemma imorgon också. Hoppas på snabb förbättring nu!

17 februari 2008

Gäääsp!!

Oj, oj, oj vad vi är trötta idag. I natt rullade Frida ur sängen. Tony plockade upp henne och hon var väl mer sovande än vaken då. Efter 10-15 minuter vaknar vi av att hon skriker och kräks. Tyvärr har hon ätit blåbär på kvällen, så.... In med henne i duschen och tvätta av HELA henne inkl. hårtvätt. Sängkläder i maskinen. Ringde sjukvårdsupplysningen och de tyckte att vi skulle åka till Astrid Lindgren. Sagt och gjort. På med kläder på oss alla. Klockan var nu 3. Frida verkade pigg, sprang runt här hemma medan Tony hämtade bilen. Jag bär ut Frida till bilen och precis när jag har satt henne i stolen börjar hon kräkas igen, så ut ur bilen med henne. Hämta handdukar och torka. Sen in till AL. När vi kommer dit så är det ingen före oss. Skönt. Visst tog det 10-15 min innan det blev vår tur, men tänk om det hade varit fler före oss..... De tar blodtrycket på Frida 2 gånger och kollar efter bulor, men allt var bra. Bara för oss att åka hem. Klockan hade blivit 4,20. Barnen somnade i bilen, Tove vaknade när jag bar in henne. Frida vaknade också och fick då välling. Som hon lite senare kräktes upp i sängen. Hon duschades igen och Tony bäddade rent igen. Nu hade Tove kommit på att hon inte kan somna och Frida kan absolut inte somna heller. Jag satt uppe med tjejerna till 6,10. Då hade Tony fått sova i 1 timme ungefär. Jag gick och la mig och fick sova till 8,45. Då gick Tony och la sig. Tove sov i sin säng och Frida i soffan. 5 minuter senare vaknade Frida och var hungrig, men inget gick i henne. Fick prova yoghurt och macka, men nä, inget var gott.

Stackars lite. Hon är ialla fall pigg. Får se om något passar lilla fröken idag.

16 februari 2008

Snö

Blev helt paff igår när jag öppnade dörren på jobbet och såg att det snöade. Det hade jag missat totalt. På vägen hem från Veddesta till Viksjö, blev snöflingorna mindre och mindre och färre och färre. Nu på morgonen är det -7,5 *C, men kunde det inte ha snöat inatt då???? Tänk vad kul det hade varit om det fanns massa snö nu så vi kunde åkt pulka??? Varför tänker inte vädergudarna på det för???

13 februari 2008

Kläder

Hamnade på en blogg och hittade en länk till Me&I http://meandi.se Guuud så härliga kläder det fanns. Jag vill verkligen köpa några klänningar till Frida och några tröjor till Tove.

VAB, men haft det lugnt.

Har varit hemma med sjukt barn idag. Inget värre än lite lös i magen, men så pass att hon inte orkade vara i skolan. Som tur är så är det bra idag, så imorgon är det vardag igen. Frida fick vara på förskolan 8-13,30 idag så Tove fick lite lugn och ro. Jag köpte en "Polly Pocket" från Toys´r´us till sjuklingen och Frida fick fina klänningar från Lindex. Tove satt och lekte med Polly och var hur glad och nöjd som helst. Frida bytte klänning efter att vi kommit hem från mamma. Tog en fika hos henne efter att vi hämtat Frida från förskolan. Åh, vad hon älskar dem. Här kommer bilder på en av klänningarna:

08 februari 2008

Massage

Jag var precis inne på min systers hemsida - http://sara.millbergs.com - och läste att hennes svägerska har öppnat eget. Hon är färdigutbildad massage och hyr nu ett rum (hur skumt lät inte det) på tisdagar 8-18. Kolla här: http://massage.millbergs.com

Såååå trött!!!!

Nu är jag trött på det här mörkret. Det har varit mörkt när man åker hemifrån på morgonen och mörkt när man åker hem på eftermiddagen. Jag vill ha ljus.

Idag såg jag vändningen. Jag såg LITE blå himmel på morgonen vid 7-tiden. Det var inte bara svart. När jag åkte hem, strax före 16,30, så var det inte KOLSVART. Underbart. Bara februari månad vill ta slut så kommer allt bli bättre. Då är det vår!!!! Just nu kan jag ju somna när som helst.

Kanske ska gå på ljusterapi.... Ska visst finnas inne i stan.... Skulle kanske vara nått för mig....

02 februari 2008

Grattis mamma!

Idag grattar jag min mamma som fyller 5o-någonting för sista gången (visst var jag hemlig nu? Ingen vet vad hon fyller nu va!?!?)

GRATTIS MAMMA PÅ FÖDELSEDAGEN!
Hoppas din dag blir bäst. Vi ses kl. 14. Kram på dig!

01 februari 2008

Fredagsbio

Idag blev det fredagsbio i Kista för mig, Tony och Tove. Frida fick åka till mormor och morfar. I Kista åt vi lite mat innan filmen började. Vi såg "Alvin och gänget". Den var bra!!!! Kan tyckas att det är jobbigt att den är dubbad, men men, vad gör man inte för sitt barn!?!?!?!?
Frida var glad när vi hämtade henne. Just då hjälpte hon mormor att damma ovanpå fläkten. Det var kul!

Nu ska jag vara lite social med syster på MSN.

Trevlig kväll!!!