04 oktober 2009

God mat.

Igår gjorde jag en jättegod sallad. Måste få dela med mig.

Fläskfilé- och svampsallad
500g fläskfilé
1 tsk salt + 1 krm till svampen
2 krm svartpeppar + 1 krm till svampen
1 msk smör
1 msk raps olja + 1 msk till svampen
1 röd paprika
200g champinjoner, delade i fjärde delar
½ gurka, skalad och delad i mindre bitar
2 salladslökar, strimlade
140g olika salladssorter
färska örter, t ex körvel till garnering

Sås
½ vitlöksklyfta
2 bitar syltad ingefära
2½dl lätt créme fraiche
1 msk honung
2 krm salt

Sätt ugnen på 150grader
Putsa fläskfilén, salta och peppra. Bryn den och sätt den sen i mitten av ugnen i ca 20 min. Låt vila 10 min och skiva upp den.
Sås: Pressa vitlök. Finhacka ingefära. Blanda vitlök, ingefära, créme fraiche, honung och salt. Låt stå i kylen.
Strimla paprikan. Stek paprika och champinjoner i 1 msk olja, salta och peppra.
Lägg upp sallad. Toppa med paprika, svamp, gurka, salladslök och fläskfilé. Klicka på lite sås. Servera med pasta.

Smaklig måltid!

Inga kommentarer: