10 oktober 2009

Nytt golv.

Tony har rivit ut matrumsgolvet med hjälp av pappa. (Tur att vi har honom). Idag ska arbetet fortsätta och jag hoppas att vid dagens slut det ser bättre ut än vad det gör nu. Rummet är inplastat, reglarna syns, spånskivor på halva golvet, detsamma med isolering. Det drar kallt där ifrån och jag sitter knappt 1 meter från rummet.... Till råga på allt så får jag inte igång luftvärmepumpen. Det blinkar "Timer" på den och det är inte ngn j--la timer igång på den. Suck. Fryser väl ihjäl snart.

05 oktober 2009

Systerdotter Line!

Sara ringde till mig på jobbet idag och berättade att Line har tagit sina första steg idag, dagen före sin 1-års dag. Jag blev så glad. Tänk vad livet blir enklare för inte bara Line utan även för hennes föräldrar. Lilltjejen börjar bli stor, men bara börjar.

04 oktober 2009

1-års kalas!

Nu har vi precis varit på systerdotterns 1-års kalas. Oj vad hon gillade att få paket. Ja, hon gillade kartonger och snören, precis som 1-åringar ska göra. Tur att vår present låg i en stooooor kartong ;) Vi hade kul med att sätta en klädkartong över deras katt, som då välte.... hur kul som helst. Inga bilder blev det tyvärr. Kameran låg hemma.

God mat.

Igår gjorde jag en jättegod sallad. Måste få dela med mig.

Fläskfilé- och svampsallad
500g fläskfilé
1 tsk salt + 1 krm till svampen
2 krm svartpeppar + 1 krm till svampen
1 msk smör
1 msk raps olja + 1 msk till svampen
1 röd paprika
200g champinjoner, delade i fjärde delar
½ gurka, skalad och delad i mindre bitar
2 salladslökar, strimlade
140g olika salladssorter
färska örter, t ex körvel till garnering

Sås
½ vitlöksklyfta
2 bitar syltad ingefära
2½dl lätt créme fraiche
1 msk honung
2 krm salt

Sätt ugnen på 150grader
Putsa fläskfilén, salta och peppra. Bryn den och sätt den sen i mitten av ugnen i ca 20 min. Låt vila 10 min och skiva upp den.
Sås: Pressa vitlök. Finhacka ingefära. Blanda vitlök, ingefära, créme fraiche, honung och salt. Låt stå i kylen.
Strimla paprikan. Stek paprika och champinjoner i 1 msk olja, salta och peppra.
Lägg upp sallad. Toppa med paprika, svamp, gurka, salladslök och fläskfilé. Klicka på lite sås. Servera med pasta.

Smaklig måltid!

03 oktober 2009

Hej igen!

Jag vet att det var länge sen jag skrev, det har varit fullt upp. Vi har nu bott i huset i 5 månader och äntligen börjar vi komma iordning. Förra helgen gjorde vi iordning Toves rum och nu i veckan fixade vi Fridas rum. Toves går i rött, svart och vitt. Hon blev nöjd. Fridas, ja det går i ROSA, vad annars?!?!?!?! Ska se om jag kan hitta färgen till hennes vägg så jag kan måla lite i helgen. Igår fick vi hem våra nya matrumsmöbler. Bord samt 6 stolar och en skänk. Idag ska jag röja bland alla pysselsaker. Frida ska på kalas kl 11, så efter det får jag lite mer tid. Då kan barnen inte reta varandra.